Isti svetovi

Published on 16:51, 06/07,2015

Miris njene kose odvlači mi pažnju od problema svakodnevnice. 'Gde si krenula ludice?'
'U život.' 'Vrijeme je više bilo.' 'Da, kaže momak koji puca od ljubomore.' ' Nisam ja ljubomoran.' Jesam, ludački, ne mogu podnijeti da je neko drugi gleda a još manje dodiruje. Znam da je sada krenula do prodavnice i da voli da mi kaže da ide u provod, kako bi me provocirala 'Nego, šta ti se danas jede?' 'Sve što ti napraviš je odlično, tako da ne sumnjam u tvoj izbor.' 'Ne sumnjam ni ja u tvoj, dobro si birao.' Naravno da jesam, izvukao sam premiju sa njom. Gledam je kako izlazi iz stana. Brzo idem do prozora kako bih je još malo posmatrao. Spuštam pogled prema ulici.  Gužva je, ali i u toj gužvi je prepoznajem. Prepoznam njeh hod, pokrete koje pravi rukom, kako zabacuje kosu u stranu dok šeta. Da ih je sada dole milion, prepoznao  bih je. Znate, sada san ubeđen da je ona moja druga polovina. Onaj komad slagalice koji vam je potreban da bi sastavili celu sliku. Sa njom mi nikada nije dosadno. Ona uvek ima teme za razgovor, pa makar one bile i apsurdne. Ne mogu da živim bez nje. Evo, otišla je do prodavnice a već mi fali. Stigla mi je poruka, gle od nje i glasi 'Stižem, nadam se da si živ, imam jedno iznenađenje za tebe. Spremi se da budeš očaran.' Ona je luda, ali je moja luda.


Mogli smo sve

Published on 14:48, 06/07,2015

Korača prema meni poput anđela, obučena u belo. U ruci drži buket ljiljana i belih ruža. Predivan prizor. A povod? Pa povoda nema, a ubrzo shavtam da nema ni nje. Pružam ruke prema njoj, ispred mene je, ali ne mogu da je dotaknem. Kao da mlataram rukama kroz vazduh. Šta se ovo događa?

Trgoh se iz sna. Okrećem se prema njenoj strani, tražim je. Uh dobro je, tu je. Mirno spava, pored mene. Nisam ni slutio da postoji toliki strah od gubitka te prelepe žene. Gledam njeno nežno lice, njene rupice u obrazima, neverovatna je. Očaravajuća je, čak i bez trunke šminke. Iskreno kad bolje razmislim ne volim kad se mnogo sređuje, kada uništava svoju prelepu kosu svom hemijom koja se nalazi na polici u našem kupatilu, ili kad presa kosu. Takve stvari ženi koja poseduje prirodnu lepotu ogromnih razmera nije potrebno. Heh, ali ni jedna žena to ne shvata. Nama nije potrebna sva ta kozmetika, sva ta 'fasada' na njihovim licima, nama su potrebne one, nežne i mile. Draže mi je da je gledam u mojoj majici ili košulji kako šeta kroz kuću nego u nekoj skupocenoj haljini. Njihova dobrota nas zapanjuje. A znam da ovaj moj anđeo poseduje baš tu dobrotu u enormnim količinama. Baš zbog toga je i volim. Mada i zbog toga što je moja, moj svet. Moja i ničija više.


Osmeh se vratio u grad

Published on 23:49, 06/06,2015

Pogdedaj je samo kako je lepa. Poput anđela je. Njena lepota se ne može opisati samo rečima. Ona se opisuje pogledima, dodirima, osmehom. Prikradam joj se iza leđa dok nam kuva kafu. 'Uzalud se trudiš, osetim svaki tvoj pokret.'

 

'Varalice, znam da vidiš moj odraz u staklu od prozora.'

 

'Pomalo i to.' Prilazim joj i grlim je. Miriše na lavandu. Divno je voleti ovu ženu.

 

'Dala bih novčić da znam o čemu sada razmišljaš.'

 

'Najdraža moja, sve moje misli su usmerene samo na jednoj osobi. Tebi.'

 

'Meni?'

 

'Da draga moja, tebi. Ti si ceo moj svet. Da sam te tražio ne bih te pronašao ni za dva života.' znao sam svakim njenim pokretom, svakim uzdahom, svakim osmehom da je moja, cela.

 

'Uvek si znao da me izludiš rečima.' Da, a sada sam mislio da je pravi trenutak i za dela. U zadnjem džepu pantalona mi se nalazi mala crna kutija u kojoj je prsten. Verenički prsten, za nju. Polako posežem ka kutiji, odmičem se od nje. Ona se ne pomera, još je pod utiskom zagrljaja. Polako klečim na jedno koleno i napokon izgovaram te reči.

 

'Živote moj. Da li hoćeš da se udaš za mene?' Izgovorio sam to. Bože neka kaže DA.

 

'Jao kao je prelep, naravno da hoću. Volim te najviše na celom svetu.'

 

 

'Birao sam ga da bude dostojan tebe, žene koja će ga nositi, žene mog života.' Niste mogli da zamislite radost koja se u tim trenutcima oslikavala u njenim očima. U dubini duše sam znao da je to to, da je ova, moja 22-a godina označila kraj moje potrage za savršenom ženom. Možda ona i nije bila toliko savršena, ali je bila sve što sam ikada želeo.


Sa tobom

Published on 00:00, 06/06,2015

Rekli su mi da bih trebala da ga ostavim iza sebe i da nastavim. Zar voljeti te zauvjek može biti pogrešno? I ako nisi ovdje, ne mogu da nastavim dalje. Ne želim. Na ovom prokletom svijetu nema lijeka protiv pamćenja, a tvoje lice mi se vrti po glavi poput one melodije koja ostaje urezana kako bi je pjevušila cijeli dan. Ponekad, tvoja duša me posjeti u snovima, proganja me sa riječima da će sve biti u redu i da ne treba da se bojim. Ali u tim trenutcima sve što želim je da umrem, da budem sa tobom. Sada niko ne može da ti bude ni blizu, nikoga ne mogu da uporedim sa tobom. A ono čega se najviše plašim jeste to da me možda nećeš čekati sa druge strane. Ljudi su radoznali pitaju me kako poslije svega ja i dalje ostajem jaka. Ja im samo odgovorim da kad nađete pravu ljubav ona nastavlja da živi, čak i kad nema nas. 


«Prethodni   1 2 3 4