Gde god da si, to je jedino mesto gde želim biti.

Published on 09/11,2020

"Pričaj sa mnom. Tiha si."

"Prekineš li moje čitanje još jednom, ova knjiga će postati smrtonosno oružije."

"Volim te, jel znaš?"

"Ponovi to šta si rekao."

"Volim te, eto."

"To je tvoj problem."

"Je li moguće da si takva?"

"A kakva sam to?"

"Pa hladna. Tačnije tvoje srce je hladno kao moja studentska soba. A u toj sobi izgubim osećaj u nožnim prstima koliko je hladno."

"Rekla bih ti da si budala, ali to ne bi bilo ispravno."

"Zašto?"

"Zato što ne bi trebalo da voliš ljude kao što sam ja."

"Razlog?"

"Zato što ću te povesti u muzeje, parkove, na zalaske sunca, i poljubiću te na sva ta prelepa mesta, tako da više niikada nećeš moći da se vratiš na ista a da me se ne setiš. Uništiću te na najlepš mogući način. I kada odem, tada ćeš konačno razumeti zašto se oluje zovu po ljudima."

"Znam da stvarno tako misliš, ali ja znam da to neće biti tako. Ne znam šta me je dovelo do ovde, ali mi nešto govori da sve polako dolazi na svoje mesto od trenutka od kad sam te sreo. Znaš onaj osećaj kada si srećna zbog svega što ti se desilo? E sve loše stvari, one dobre, stvari koje su te rasplakale i učinile da poželiš da odustaneš i one koje su učnile da zavoliš ovaj svet još više. Sve te stvari su se morale dogoditi kako bih te sreo. Ni sam nisam znao da uopšte postoji mogućnost da me izludiš, jer me sada i srce boli kada te ne vidim, kada te ne čujem. I nedostaješ mi svaki put kada se okreneš. Jer...pa... volim te.
Način na koji ti oči sjaju kada mi se smeješ sa tim slatkim osmehom, daješ mi nadu da će sve bit u redu, i da ništa loše ne može da se dogodi. Činiš me toliko srećnim da poželim da nikada ne zaspem jer je žvot, i vreme provedeno sa tobom lepše od svih snova. I zna da će doći dan kada ćemo se pozdraviti i to me uzašava, jer ovo vreme koje imamo nije dovoljno. I volim te kao što nikog drugog voleo nisam. I nikada neću."
 
"Voliš me?"
 
"DA."
 
"Kao što Garfild voli lazanje?"
 
"I više od toga."
 
"Dobro, onda, pre nego što se zaljubiš u mene..."
 
"Kasno!"
 
"Dozvoli mi da završim..."
 
"Molm te."
 
"Pre nego što se zaljubiš u mene, postoje stvari koje treba da znaš. Pre svega, plačem često, bilo da je zbog filma, tužne pesme koju čujem. Čak i zbog stvari koje su me nekada povredile iako me više ne dotiču. Plašm se da budem ostavljena, zato i odlazim i kada je to pogrešno, jer se plašim da nisam dovoljno dobra. Reći ću ti stvari koje ne volim kod sebe, i neću poverovati u ni jedan razlog zašto se ne slažeš sa mnom. Možeš mi reći bezbroj puta da me voliš, ali ja ću ipak biti uplašena da ćeš me ostaviti. Nemoj nikada kriviti sebe zbog toga. Jer moram očekivati najgore, zato što uvek dobijem najgore. Ali ako te zavolim, voleću te bezuslovno, slepo. Voleću svaku poru na tvojoj koži, svaki mladež na licu, ruci. Voleću načn na koji spavaš i kako ti se usne pomeraju dok izgovaraš moje ime. Mogu biti komplikovana za voleti, ali način na koji volim je jednostavan. Sve što ću ti ikada tražiti jeste da ne odustaneš od mene, čak i kada ja odustanem od tebe. Jer jedino tako ja nikda neću odustati od tebe. I uvek ću te voleti svim srcem. Čak i ako jednog dana odlučiš da odeš i dalje ću misliti sve najlepše o tebi. I u mom srcu će imati mesta samo za tebe."
 
"Sada me dobro slušaj. Želim da te odvedem negde, na mesto koje niko drugi ne vidi. Želim da mi ispričaš sve, sve što te muči, sve što sanjaš, sve što želiš i sve u šta sumnjaš. Želim da te slušam kako se smeješ mojim glupom pričama. Hoću da te držim čvrsto kada ti se svet ruši. Da ti ublažim bol. I onda da vičem na sav glas koliko sam ponosan na tebe, na tvoju snagu i hrabrost. Želim slaviti sa tobom šta god da je u pitanju. Ali ono što više od svega želim je je da radim ono što radim svakoga dana i obećavam da ću to raditi sve dok me ima. A to je da te volim celim bićem. A da li ti mene voliš?"
 
 "Volim je preslaba reč za ono što osećam."

 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=379391

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Gde god da si, to je jedino mesto gde želim biti.  1. Visit Ena

    Prelepo:)