Gledala sam te na milion načina i na svakom te volela.

Published on 09/07,2020

"Odgurnuće te od sebe jer te previše želi. A to previše je plaši. Zato što ljudi izgube sebe u tom previše."

 

 

"Volim te." zastao je, a ja sam čekala ono 'ali'. Tog 'ali' ovoga puta nije bilo. Umesto toga došle su njegove ruke i "uprkos svemu." 

"Zašto me i dalje trpiš?" pitala sam ga.

"Zato što si ti vatra, a meni je celog života bilo hladno." Odgovorio je sa puno hrabrosti. Kao da je jedva čekao to da kaže. 

"Rekao si da voliš oluje, zato sam te i pustila blizu sebe. A ispostavilo se da možeš da podneseš samo malu kišu. A ja... ja sam uragan." Sklonila sam njegove ruke.

"Nemoj da misliš da ću odustati. Samo se pripremam." Rekao je kroz osmeh.

"Za šta?"

"Da prođu te prirodne nepogode."

"I šta onda?"

"Onda ću ti pokazati da svi ti oštećeni delovi tvoje duše, koju pokušavaš da sakriješ sa svojom nedodirljivošću i dalje sijaju kao zlato."

"Ne zasmejavaj me." odmahnula sam rukom.

"Nisam prvi koga si volela. I ti i ja znamo za gubitak kao oštre ivice noža. Oboje smo živeli sa usnama punim ožiljaka više nego što ih je na koži. I možda je sve ovo došlo preko noći, neočekivano. Ali takva je ljubav, dolašla je onda kada smo odustal od potrage za istom. I zato je ona čudo. Tako jedno drugo lečimo. Moje ruke će te držati, kao i sva obećanja. Držaće te čvrsto kao što knjige drže cveće između stranica. Pisaću sonete po tvojoj koži. Neću se bojati tvojih ožiljaka. Znam da mi nećeš dozvoliti da te vidim takvu. Rasutu u komade, jednom rukom držeći mene a drugom pokušavajući da sklopiš sebe. Ali jedno znaj, bilo da tvoj dan sija jače od sunca ili tvoje slomljeno telo polaže glavu na moje krilo, uvek ćeš bti najdivnije biće koje sam sreo. I uvek ću te voleti bilo da si običan sunčan dan ili uragan."

Slušala sam ga pažljivo i upijala svaku reč koju je izgovarao. I dalje nisam uspevala da sedim preko puta njega a da se ne zaljubim u sve što radi. Obećala sam sebi da se neću zaljubiti. Ali bilo je tri sata ujutru, previše sam se smejala sa njim, i posle dugo vremena ponovo sam se osetila srećno. A posle toga nije bilo povratka.

"Ovo je glupost. Ti i ja smo glupost."

"Znam koju kartu sada izvlačiš. Ovoga puta ti to neće uspeti. Sada na trenutak pokušaj da zaboraviš šta se desilo pre mene i saslušaj me. 
Ne idem nigde. Neću te ostaviti. Neću odustati. Biću tu svaki put kada ti budem potreban. To ti obećavam. Znam da me guraš od sebe zato što misliš da ću svakako otići. Ali varaš se, to nikada neći biti tako. Briga me ako postoji milion razloga da odem...TI si jedini razlog koji će mi ikada biti potreban da ostanem"

I tada, u tom trenutku, to je bilo jedino što sam ikada želela da čujem.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=379345

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Gledala sam te na milion načina i na svakom te volela.