Tebe ljubav neće boljeti....

Published on 04/08,2016

Tih par sati djelovali su kao vječnost. Vječnost iz koje ne želiš da pobjegneš. Njegovo prisustvo mi je ulivalo sigurnost, a ujedno i strah. Bili smo sami. Mi protiv sudbine, isprepletenih prstiju, zbog jedne ljubavi. 
Te noći njegova snaga se mjerila količinom poljubaca koje mi je poklonio i osmijehom koji mi je bio naslikan od uva do uva. I dok smo ležali zagrljeni, oboje smo zažmurili. Ako uspijete da nađete nekog takvog, nekog s kim možete da se zagrlite i zažmurite na svijet, imate sreće. Pa makar trajalo samo jedan minut ili jedan dan. Moram priznati da sam plašila onoga što sam osjećala prema njemu. Bila sam zaljubljena u njega, ali nisam željela da priznam to nikome, pa čak ni vlastitom srcu. Zaljubljivanje je za mene bilo zastrašujuće. Jer u momentu kada se zaljubiš postaješ ranjiv i opasno je. Već u drugom momentu prepuštaš mu se s povjerenjem, ali nema garancije. 

I sad kad je sve prošlo. I kada je od te naše ljubavi ostalo par slika, sjećanje i desetine ispisanih tekstova koje pišem za njega u nadi da će ih jednom pročitati. Uhvatim sebe kako preturam po mislima maštam o nama i krivim sebe za kraj, a znam da nisam kriva. Ne, ne kazem ni da si ti kriv. Bilo je pogrešno vrijeme za nas, a voljeli smo se. Eto, pogrešno vreme, a mi nestrpljivi, to je sve. Svi mi bivamo razočarani našim očekivanjima. Očekivanja nas doslovno unište. Nisam tamo neki lik iz romana koji može odlučiti da me nešto više ne dotiče i da nastavim polako sa životom. To je laž. A svi mi lažemo kad kažemo:''Sve je u redu, nije važno, ne boli me, proći će.'' A nije bilo u redu, bilo je važno, boljelo je i mnogo toga nije prošlo. 
Čovjeka najviše boli neznanje. U mom slučaju neznanje da li me još uvijek voli ili me mrzi? Da li ga se uopšte tičemi, da li me se sjeti dok se jutrom budi, ili sam pak mrtva za njega. U svakom slučaju ja sam ga voljela, doduše volim ga još, jer njega nisam voljela samo tijelom, voljela sam ga pogledom, dodirom, osmijehom i svim svojim srcem. A ta ljubav je bila jača od svake druge ljubavi na ovom svijetu. 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=272397

Leave a Reply

One Response to Tebe ljubav neće boljeti....  1. Visit plavisafir

    Hvala ti puno...Hoću..  2. Visit zaustavivreme

    Divno, mislim da mi se ovaj do sada najvise svidja. Nastavi da pises ovako :D