Seti me se - šesti deo

Published on 06/14,2020

Iako u šoku Sara je uzela svoje stvari i krenula za njima. Na putu do stanice pozvala je advokata kako bi se savjetovala o tome šta im je činiti. Kao i svaki advokat savjetovao joj je da kaže Marku da ne odgovara na pitanja dok on ne dođe. Što je ona i uradila kada je stigla tama. Imala je taman toliko vremena da vdi Marka pre nego što bude procesuiran. 
U među vremenu Marko je sedeo u sobi za ispitivanje. Ćutao je, i posmatrao inspektora koji je sedeo preko puta njega. Prosed čovek srednjih godina, sa borama na licu za dva života prihvatio je Markovu tišinu kao znak bojkota. U njegovim očima Marko je zasigurno bio kriv iako je znao samo ono što mu je rečeno. Ispred sebe je imao malu crnu bilježnicu u kojoj je zapisivao svoja zapažanja o Markovom ponašanju. Sa druge strane Marko je znao da nije kriv i da mu je ovo podmetnuto. I to sigurno iz razloga što je odlučio da se vrati. Ubrzo se na vratima pojavio jedan gospodin u tridestim godinama koji se predstavio kao Markov advokat. Izgledao je mlado za jednog advokata. Odmah je tražio da razgovara nasmo sa Markom. Po malo mrzovoljno, inspektor je prihvatio njegov zahtjev i napustio prostoriju.

Sara je nestrpljivo sedela u predvorju policiske stanice. Brinula se za Marka i o tome kako on podnosi ono što se dešava. Bila je ljuta zbog nepravde koja mu je učinjena.
 
"Marko, sada sam ja tvoj advokat i treba da znaš sve što mislš da kažeš moraš prvo da proveriš sa mnom. I samo u koliko ti ja dam dožvolu možeš da odgovoriš na pitanja koja ti budu postavljali. Tvoja devojka mi je objasnila situaciju ali sada želim da čujem od tebe šta se tačno dogodilo. I ne moj ništa da preskočiš!" Marku se nije dopao ton kojim je on govorio, ali je prihvatio njegov predlog. Ispričao mu je od početka sve šta se dogodilo. I za ubistvo, i za gubljenje  pamćenja i za susret sa Sarom. Advokat je kroz njegovu priču polako sklapao kockice. Shvatio je da zbog Markovog odlaska u policiju prvi put, kada je hteo da prijavi zločin, mora postojati neki pisani trag. Neka evidencija Markove tadašnje izjave. I postojala je. Iako to nije bilo dovoljno da dokaže Markovu nevinost, poslužilo mu je kao primer da policija nije ništa preuzela povodom toga. 
Ispitivanje koje je sprovodio inspektor bilo je neprijatno za Marka. Uz konsultovanje sa advokatom Marko je odgvarao na pitanja koja mu je ovaj postojao. Ubrzo su uvideli da nema konkretnih dokaza koje vezuju Marka sa zločnom i advokat je uspeo da sredi da Marko bude pušten uz kauciju ali je morao da ostane u kućnom pritvoru. Kao što zakon nalaže, nije smeo da napušta grad dok se slučaj ne reši. Nakon što se zahvalio advokatu otrčao je u Sarin zagrljaj. Taj zagrljaj je jedva čekao. Iako je prošlo samo par sati od kako je priveden Sari se to činilo kao večnost. I tek kada se Marko našao u njenom rukama osetila se spokojno.

                                                                  ***
 
Kada su stigli kući na kratko su sumirali utiske i odlučili da je najbolje da ne misle o tome. Uprkos tome Marko celu noć nije oka skolipio. Pitao se kako je došlo do ovoga. Ostavili su ga na ulicu da umre, a sada žele da mu zagorčaju život. Razna pitanja su mu prolazila kroz glavu, ali znao je da je odgovor samo jedan. Borba. Borba za pravdu. 
Sunce se probijalo kroz tamne zavese kada se Sara probudila. Okrenula se na stranu da poželi Marku dobro jutro ali njega nije bilo. Pružila je ruku preko kreveta. Njegova strana je bila hladna što je značilo da se odavno probudio. Ustala se da ga potraži. Nije bio ni u jednoj prostoriji. Na kuhinjskom stolu pronašla je ceduljicu na kojoj je pisalo "Brzo se vraćam, nemoj da brineš. Volim te." Na trenutak su joj se vratila sećanja na prošla dešavanja. Iako je tada povredio sa svojom odlukom, verovala mu je. Skuvala je sebi kafu i sela na sofu. Zamišljeno je gledala kroz prozor. Toliko zamišljeno da nije čula kada su se vrata otvorila. Iz te zamišljenosti trgnuo je nepoznati muški glas. Nije imala vremena da reaguje kada je iznenada uhvatio i stavio krpu preko usta. Ubrzo je Sara izgubila svest. 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=378254

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Seti me se - šesti deo