Seti me se - peti deo

Published on 06/03,2020

"Ovo sigurno nije neka šala?" Upitala je zbunjeno. "Kad si ti u pitanju ne bih se tako šalio." Opet ga je zaglila ne želeći da ga pusti. "Kako je to moguće kad si pre samo sat vremena tvrdio da me se ne sećaš?" Marko se nasmešio. "Voleo bih da mogu da ti kažem da ne znam, ali želim da verujem da je tvoja ljubav prema meni toliko bila jaka da me je izlečila. Znaš, kao u Uspavanoj lepotici, kada poljubac prave ljubavi probudi Auroru. A u ovom slučaju ti si princ." Sara ga je pogledala ozbiljno. "Kako ja mogu da budem princ?" Marko je počeo da se smeje. "Šalim se, ti si moja princeza. Nedostajalo mi je to tvoje bukvalno shvatanje mojih rečenica. Iako sam te za trenutak zaboravio želim verovati da si mi nedostajala." Marko nije moga ni da sluti koliko je on njoj nedostajao. Da je bilo potreno, Sari se učinilo da bi prevrnula Zemlju naopačke da bi ga pronašla. Ono što joj je prolazilo glavu je bilo šta je dovelo do toga da on dobije amneziju. "Marko moram te nešto pitati." "Pitaj."  Sara je duboko udahnula i izdahnula. "Šta se dogodilo? Kako je došlo do toga da izgubiš pamćenje?" Znao je da će joj morati odgovoriti na to pitanje. Ali nije želeo da u tom trenutku priča o tome. "Ispričaću ti sve kad dođemo kući."
 
***
 
Vreme su proveli ležeći u krevetu. Sara mu je ispričala šta se sve dešavalo dok on nije bio tu. Pričala mu je o svemu što je radila kako bi ga pronašla. Marko ju je slušao i razmišljao o tome kroz šta je prošla bez njega. Pomislio je da bi svaka druga žena na njenom mestu već odavno odustala, ali ne i ona. "Pronašli su me." Izustio je sa nekim bolom u glasu. Sara ništa nije govorila. Marko je nastavio. "Nedelju dana nakon što sam otišao, shvatio sam da ne mogu tek tako da se izbrišem iz tvog života. Poželeo sam da se vratim, ali sam znao da moj povratak neće proći bez posledica. Tada sam napravio snimio onaj video i pripremio paket koji si primila. Datum na onoj fotografiji sam ja dodao kako bih ti dao potvrdu da sam živ. Sredio sam sa jednim prijateljem da ti ga dostave za tačno godinu dana u koliko mu se ja ne javim. Ne znam kako ali su saznali da sam se spremao da se vratm. Kroz maglu se sećam da su me presreli na putu do ovamo. Nisam im video lica jer su im farovi od auta bili toliko jaki da nisam ništa mogao da vidim. Bilo ih je troje. Poslednje čega se sećam je da su me na silu izvukli iz auta počeli da udaraju u isto vreme. Posle toga sam se probudio u bolnici. Nisam ti ranije rekao, ali su mi rekli da je sreća što sam uopšte preživeo. Imao sam frakturu lobanje i prelom tri rebra. Verovatno su me ostavili nadajući se da sam mrtav." Sara ga je zaglila. Prijao mu je taj zagrljaj. Sada se stvarno oseti kao kod kuće. Mislio je o tome kako čovek može da živi na različitim mestima a da se ne oseti slobodno, da se ne oseti kao kod kuće. A ona je za njega predstavljala dom. Predstavljala je beg od realnosti sa kojom će ubrzo morati da se suoči. Noć je protekla mirno. Bez ikakve naznake šta bi moglo da se dogodi sledećeg dana. 
 
***
 
Probudilo ih je lupanje na vratima. Trebalo im je par momenata da ukapiraju da se to čuje upravo ispred njihovih vrata. Sara je uzela ogrtač i krenula ka vratima. Kad ih je otvorila ispred nje su se nalazila dva policajca. "Dobro jutro. Da li bi ste bili ljubazni da mi kažete šta se ovde dešava?" Upitala ih je Sara. Po malo mrzovoljni gospodin odgovorio joj je. "Da li je Marko kod kuće?" Odgovorila je da jeste. "Imamo nalog za njegovo hapšenje." Sara ga je gledala zbunjeno. "Smem li znati razlog izdavanja tog naloga." Policajac je imao po malo ciničan osmeh. U tom momentu se pojavi i Marko na vratima. "Šta se ovde dešava?" "Marko uhapšeni ste zbog osnovane sumnje da ste počinili krivično delo ubistva sa predumišljajem..." I Marko i Sara su se pogledali zbunjeno. "Imate pravo da se branite ćutanjem. Sve što kažete može i biće upotrebljeno protiv vas na sudu. Imate pravo na advokata. Ako ga ne možete priuštiti biće vam dodeljen. Da li ste razumeli?" I dalje ne verujući šta se dešva Marko je odgovorio da razume. Dok su ga odvodili Sara je gledala u neverici šta se dešava pred njenim očima.  


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=378184

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Seti me se - peti deo