ONA.

Published on 03/27,2016

Nisam verovao kako za kratko vreme mogu da se dogode velike promene. Nisam ni slutio da mogu da može da nestane sve ono što se mesecima stvaralo. Očelivanja su me uništila. Kao i moja neodlučnost. Mislio sam da je lako kad treba da biraš, i da ćeš izabrati tek kad ti do bude bilo potrebno. Ali nažalost nije tako. Ona je bila ono što se samo jednom ima. I drugu priliku nikada neću imati. Kasno sam shvatio da moja snaga nije trebala da bude samo u mišićima, već u načinu na koji je držim za ruku, u tome kako trpim dok galami na mene, u tome kad me povrijedi, u razgovoru u toku njenih loših dana, onome dok je tu i kad ne očekujem da bude i u svakom poljubcu za laku noć i dobro jutro. Nije bilo potrebe da joj budem idealan. Trebao sam samo da joj budem odan. Da budem iskren i da je zgrabim u naručje. To bi joj bilo i više nego dovoljno. A ja, budala. Bojao sam se sreće. Bojao sam se svih lepih stvari koje su mi se sa njom dogodile. Čak sam se bojao da pričam o tome, jer se posle toga uvek nešto loše desi. Čim se očaraš i podeliš to sa drugima, veoma brzo sledi razočaranje. To je kao neko nepisano, karmičko pravilo života. Na kraju sam shvatio da je to loše što se desilo bio dan kada sam je pustio da ode. I dođu mi dani kada želim sve da vratim. Da ispravim stvar. Da povučem reči, sve gluposti što sam joj izrekao i napisao. Ehh, da sam bar. Ali nisam. Voleo bih da je sad pored mene i da joj šapnem koliko je još uvek volim. Ali je nema. Biće, istina, drugih devojaka. Ali, nikad više neću imati pravu ljubav. To će uvek biti ona.

 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=271344

Leave a Reply

One Response to ONA. 1. Visit plavisafir

  Ovaj tekst kao i sigurna sam, desetine drugih na mom blogu se bazira na 'sta bi bilo da nisam'. Naravno scenarije krojim sama, i mnogobrojni su. Mada mi je nekako jednostavnije da pisem u muskom rodu, mozda zato sto su jednako komplikovani kao i mi. Ne znam..
  P.S. Kritika je uvijek dobrodosla, i draza mi je od pohvala.. A ti je uvijek obrazlozis i to mi se svidja. Hvala. 2. Visit Aneta

  Oduvek su mi se više sviđali muški tekstovi na ovom blogu, pa je, možda, to i razlog da još malo brbljam o ljubavi.
  Divan prototip teksta za naša česta ponašanja. Koliko mi se puta dogodilo da propustom neku priliku? Meni, puno puta. Mislim da sam rekorder u tome i ne mislim samo na ljubav. Jednostavno nas život zatekne nespremne za neke situacije, možda nezrele, nedorasle, ..., a nekada i svesno propuštamo .... Kako ko i kako kad ...
  Zar žaliti za tim? Ne!
  Jedino što se ne slažem sa krajem priče. Ne volim loše kopije ni imitacije, "one" su po pravilu loše. Zato ja uvek biram original, kako god se "on" zvao! :)

  PS
  Tekst je napisan kao da on više žali za loše odrađenim "poslom" nego za propuštenom ljubavi...ali to ne umanjuje njegovu vrednost, naprotiv, čini ga stvarnim, više životnim i nikako neuspešnim, jer seti se samo koliko je matematika ostavila nerešenih zadataka ...u istoriji ... :)))