Moja je dusa grlila tvoju dusu

Published on 04/28,2020


"Daljine nisu to sto se za dusu primilo,
pusta su to polja nade i barikade izmedju nas."

Daljina je samo izgovor za onog ko nije spreman da se bori za nesto tako cisto I iskreno kao sto je ljubav. Kakva god da je nasa je. I uvek cemo je pamtiti. Bar znam da cu je ja pamtiti. Najvise po sitnicama koje ni ne primecujes da radis. Mozda tebi sitnice nisu toliko bitne, ali ja cu ih se najvise secati. To su za mene velike stvari. One poput pogleda, osmeha, tvog samouverenog hoda I onog ceskanja po koje si dolazio u odredjeno vreme. Moje je prokletstvo da pamtim. Da pamtim I da cuvam neke stvari. Tebi mozda bezvredne, ali meni su one bitne. Da primetim da volis da jedes jako cudne kombinacije hrane, da sastavljas slatko i slano, da si muziku uvek voleo da slusas nekako daleko od svih, da si verovao da tri sekunde zagrljaja mogu da ti produze zivot, iako si voleo da krades par sekundi vise. A volela sam te zagrljaje, volim ih i sada iako ih nemam.
 Znam da mislis da preterujem, mozda ponekad, jer mi je stalo. Ali I ti ocekujes od mene da znam neke stvari, da pretpostavim, ali seti se da mi ih nikad nisi rekao. I ne mislim na volim te, to znam. Vec na neke druge - koliko ti znacim - stvari. Ne znam, jer mi nikada nisi rekao. Jednostavno je. Nekad umes da budes sebican sa recima i da me malo povredis. Iako mi kazes da ne umes da povredjujes, nekad to nesvesno radis. U jednom trenutku kazes nesto lepo kao sto je "Pa ako je ljubav pretnja, onda da. Pretim ti." I vec u sledecem pokvaris, nemoj da se uvredis, ali sebicnom izjavom. A ja te volim poput deteta, beskonacno i bezuslovno. Daljine mi nikada nisu bile problem, jer je daljina rec koju su izmislili ljudi koji su se bojali da se priblize nekome. Ne brini, uvek cu te voleti, i onda kad mi ne budes dao povoda za to. Mene ces uvek da imas, i onda kad mislis da si sam protiv svih. I uvek cu te cekati, do poslednje stranice zivota. Cak i kada srce ostari. Seti se da postoji neko ko nikada nece zaboraviti one dane, zagrljaje, dan kad si prvi put rekao da volis me. Mogla bih napisati roman o tome koliko te moja dusa voli, ali cu ovde stati.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=377851

Leave a Reply

One Response to Moja je dusa grlila tvoju dusu  1. Visit Milos

    Zamisli da povredis devojku koju ti je Bog poslao da te izleci, pa nema veceg greha. Zapamti devojko Sve sto zasluzujes a ne dobijes, on ce traziti ali nece naci!!!