Svako od nas živi sa demonom u sebi

Published on 07/11,2015

Ponekad kad zatvorim oči osjetim njegov miris na trenutak. Već u drugom otvaram oči i miris iščezava. I onda umjesto njegovog mirisa kroz glavu mi prolaze zadnja sjećanja, kad mi sasvim 'slučajno' dodirne ruku. Tada poželim da me zauvjek držii za ruku. To me čini sretnom. Ili me je činilo sretnom. Mislim da to zlo u njemu gradi stabilne temelje morala u meni. Živim u njegovoj podsviesti, njegovih sam misli sasvim funkcionalno djelo. `Volim te´ je samo riječ kojom muškarci opčinjavaju žene. Zatim ih polako uništavaju, jedu im dušu. Ubrizgavaju im otrov, onaj smrtonosni, strah. Strah od gubitka. Neke osobe volite samo zato što mogu da utišaju vaše demone. I onda bol prstane. Na kratko.

 

Ali ništa nije bolnije kao kad čovjek sam sebi nanosi bol. I to najviše preispitivanjem, šta bi bilo da je bilo. Ne, ne radite to sebi. Ne vraćajte se na stvari koje su sada prošlost. Ne vraćajte se u pakao. On je prazan. I svi demoni su pored vas. Oko vas. Samo je pitanje ispod koje maske se kriju. Borite se protiv njih. Svom snagom. Do zadnjeg atoma vaše energije. Kao što je svaka zla kraljica je princeza koju je neko razočarao tako je i svaki hladnokrvni đavo čovijek kome je neko porušio snove. Zapamtite, uvijek ostaje nada. Ostaje nada da tamo, negdje, postoji neko čiji se demoni slažu dobro sa našima.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=255947

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Svako od nas živi sa demonom u sebi 1. Visit plavisafir

  U potpunosti se slažem :) 2. Visit Nikoleta

  She`s no angel.
  Čovek moro dobro da upozna ženu pre nego što joj dopusti da vidi njegova najdublja osećanja i misli onako kako se stvaraju...
  Isto mora i ona.
  Hi`s not, too.