Ne diži ruku na nas

Published on 07/11,2015

''Priznaj mi, jesam li ti nedostajao?'' pitao je gledajući je direkto u oči. Rukom je krenuo da joj skloni  kosu sa lica ali se izmakla. Svaki njegov dodir bi je zaboljeo, ali on to ne bi shvatio.
''Nisi.'' Slagala je i skrenula pogled, nije željela da vidi slabost u njenim očima. A znao je sve što se događalo u njenoj glavi. Uvjek je željeo da bude dio nje.
''Znaš, sa mnom ne bi morala glumiti da si sretna.'' Bezobrazno joj je odbrusio jer su ga zaboljele njene riječi. A ona kako bi ostala jaka i podnijela njegovo prisustvo pokušala je da mu uzvrati ''Zaboravi samo sve što je bilo između nas ako nije problem, i to je to.'' Bilo mu je sada dosta svega, želio je da joj kaže da je voli ali mu ponos nije dozvoljavao. Mada ga je i dalje probadala u srce svaka njena riječ, koja je bila unaprijed isplanirana. ''Zašto mi sad to radiš?'' Jednom rukom joj je okrenuo lice prema svom tako da su im se usne našle na centimetar jedna od druge. Uhvatio je oko struka, čvrsto, dok se ona komešala. ''Dosta mi je vas`muškaraca´. Mrzim te.'' ''Ne.'' ''Mrzim.'' Bila je uporna, ali je on bivao uporniji. ''Ne, ne mrziš. Ludo me voliš. Ludo si zaljubljena u mene.'' Sve što joj je rekao bila je istina, gola, htjela je da vrišti. Njena duša je u tom trenutku grebala zidove njenog bola, zbog čega joj se činilo da se guši. Duboko je udahnula. ''Umorna sam više. Znaš, učinilo mi se na trenutak da me voliš. Ne brini se, prošlo me je.''  To je bila kap koja je prelila čašu. ''Dosta. O-o Bože kako me ubijaš nisi ni svjesna. Volim te glupačo. Volim te više od svega na ovom svijetu i niko mi to ne može oduzeti.'' Krenule su mu suze niz lice. Ona nikada nije vidjela muškarca kako plače, pa nije znala kako da reaguje. Zato ga je samo zagrlila. Znali su da su njih dvoje zbrkani i komplikovani, i veoma loši jedno po drugo.
Ali isto tako su znali da je grijeh ako se dvoje ljudi vole a nisu zajedno. A oni su naizgled voljeli svoj grijeh. Nisu mogli da se ne vole. Kako da ne voliš nekoga koga si gledao dok spava?


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=255890

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Ne diži ruku na nas 1. Visit plavisafir

  Hvala ti :* 2. Visit duhizlampe

  Jao, pa obozavam te*-*
  Bas znas u dush da me taknes :)::)
  Odlicno ;) 3. Visit plavisafir

  Dešava se:) Hvala ti:* 4. Visit Annii

  Pa suze su mi krenule, ovo je stvarno prelijepo...
  Evo me kao kisa.. :)