A ponekad, uprkos svemu, protiv svake logike, nadamo se.

Published on 04/01,2017

''Ne znam gdje me život vodi, ali se nadam da će me odvesti tebi.''


Postojale su neke riječi koje nisam mogao njoj da izgovorim. Pokušao sam, ali mi je u grlu svaki put zastala knedla. Željeo sam da joj priznam sve. Prihvatala me je u potpunosti onakvog kakav jesam. Bila mi je bliže nego svaka prije nje.  A ja budala nisam uspijevao da joj kažem, da je svakog dana tražim u svim prolaznicima očekujući da ću ugledati taj njen osmijeh koji se pojavi zbog mene. Dajte nisam blesav, vidi joj u očima. Sjaj. Tu je samo kad razgovara sa mnom, sa drugima se momentalno gasi. Mislim da bi i budala uspjela to da ukapira. Vidite, nešto joj ne da da me pusti, ali ubijeđen sam da ne zna da ja znam šta budim u njoj. A ja se ponašam kao idiot. Ne želim da je uplašim. Želim joj reći da je posebna i da mi ne izlazi iz glave. Želim da je držim za ruku i da joj kažem da je nikada ne želim pustiti. Hoću da joj koljena klecaju zbog mog dodira. Da se sva izgubi kad je poljubim. Da je ujutru gledam kako se šeta u mojoj majici, sva ponosna jer je dobila šta je htjela. Mene. Ništa mi ljepše ne bi bilo nego da je naljutim, pa ona onako bijesna da mi okrene leđa, kao gleda kroz prozor. Pa onda, da te razljutim, uzmem da te grlim otpozadi, oko struka. Ti bi se zatim trzala, praveći se da ti smeta. Ali u stvari mislim da bi ti se svidjelo. A kada bi me zagrlila osjetio bih kako ti srce brzo kuca. Tvoj pogled bi postajao moj svemir. 

Ne znam da li si umorna od čekanja mene, da se osvijestim i shvatim da mi trebaš. Znam samo da ljubav ima jedno ime, jedne oči i jedan osmijeh. I svi se oni zovu tvojim imenom.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=296451

Leave a Reply

One Response to A ponekad, uprkos svemu, protiv svake logike, nadamo se.  1. Visit plavisafir

    Hvala tebi na divnom komentaru.. ❤❤❤  2. Visit sixsigma

    Kada pises, kao da iz neke druge perspektive, opisujes onk kroz sta ja prolazim. Moja "veza" je uzajamnija, ali je ogranicena. Citam tvoje postove i zelim da ti zahvalim na njima, divni su. Samo tako nastavi...